استفاده از کربن دی اکسید فوق بحرانی بجای بخار برای تولید برق

استفاده از کربن دی اکسید فوق بحرانی بجای بخار برای تولید برق

محقق آزمایشگاه سندیای آمریکا موفق شدند از کربن دی اکسید فوق بحرانی برای تولید برق استفاده کنند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، این نخستین بار است است که دانشمندان به جای بخار از کربن دی اکسید فوق بحرانی استفاده کردند و توانستند از طریق این روش ۱۰ کیلووات انرژی در شبکه برق پایگاه نیروی هوایی سندیا کورتلند تولید کنند.

در همین راستا آزمایشگاه ملی سندیا طی بیانیه ای اعلام کرد کربن دی اکسید فوق بحرانی به عنوان ماده غیر سمی و پایدار در اثر فشار زیاد می‌تواند عملکردی مشابه مایع و گاز داشته باشد. با توجه به ماندگار بودن این ماده در داخل سیستم و عدم انتشار آن به شکل گاز گلخانه ای امکان داغ تر شدن آن نسبت به بخار وجود دارد. به همین دلیل می تواند نقش بهتری در فرایند تبدیل گرما به برق ایفا کند.

مهندسان این آزمایشگاه پیش از این توانسته بودند این ماده را به دمای حدود ۳۱۵ درجه سیلسیوس برسانند تا بتوانند از آن برای تولید برق استفاده کنند. در گام نخست نیز امکان تولید ۱۰ کیلووات برق در شبکه پایگاه نیروی هوایی با موفقیت به وجود آمد. فلمینگ از محققان این پروژه می گوید: در این روش با موفقیت کمپرسور تناوب گر توربین در یک چرخه ساده سه بار توسط کربن دی اکسید فوق بحرانی راه اندازی و سه بار خاموش شد و بدین ترتیب یک برق یکنواخت به مدت ۵۰ دقیقه به شبکه سندیا کورتلند اضافه شد.

به گفته فلمینگ مهمترین بخش این آزمایش راضی کردن سندیا برای تزریق برق به شبکه و اتصال به آن بوده است. زیرا افراد کنترل کننده شبکه های برق اجازه اتصال هر سیستمی را به شبکه نخواهند داد. اما در نهایت این گروه از محققان توانستند بدون اختلال در شبکه کار خود را با موفقیت انجام دهند.